Samuel Sommer - 22. november 2019

VIDEO: Pas på – opkald er ikke fra Microsoft

I en travl hverdag, kender man til at der går mange opkald igennem en – både som privatperson og erhvervsdrivende. En del af de opkald, som man modtager, kan nogle gange være spam-opkald. F.eks., nogen som udgiver sig for at ringe fra Microsoft.

I sidste uge blev direktør hos SystemGruppen, Olafur B. Birgisson ringet op af en kvinde, som udgav sig for at være Shareen, en supervisor fra Microsoft. Hun fortalte at de modtog mange fejlbeskeder og advarsler fra Olafurs computer og at hans PC var blevet hacket og personfølsomme oplysninger var blevet lækket.

Hvad medarbejderen fra Microsoft dog ikke vidste, var at hun havde fået fat i en direktør fra en nordjysk IT-virksomhed, som godt vidste hvad hun var ude på. Olafur fulgte ikke medarbejderens anvisninger – for hendes formål er netop, at få adgang til Olafurs computer og data. En af vores medarbejdere var hurtig og filmede opkaldet – se opkaldet her:”Vi oplever jævnligt at kunder fortæller at de er blevet ringet op eller modtager spammail, som eksempelvis fra nogen der udgiver sig at være fra Microsoft.” fortæller Olafur B. Birgisson, direktør og tilføjer ”Det er utroligt at nogen mennesker har samvittighed til at udgive sig for at være behjælpelige, men deres hensigt er dybt kriminel. Disse opkald er ikke fra Microsoft – Microsoft ringer ikke ud på den måde”

Læs mere om hvordan du kan beskytte dig mod IT-kriminalitet
Hos SystemGruppen har vi viden og erfaring med at forebygge IT-kriminalitet – læs mere her.

Vær på forkant med dine digitale muligheder

Tilmeld dig SystemGruppens nyhedsbrev

Du får:

  • IT-nyheder, du kan bruge i din virksomhed
  • Konkret, forståelig og brugbar viden om IT-løsninger
  • Inspiration til nye, digitale muligheder
  • 1 nyhedsbrev om måneden

Få en uforpligtende snak om dine muligheder

Lag 18
Vær’ på forkant med dine digitale muligheder – Tilmeld dig vores nyhedsbrev