Azure Multi-Factor Authentication (MFA)

Det er ikke nok med brugernavn og password, 2 faktor godkendelse (two factor authentication) er nødvendigt for at holde hackere ude. I dag findes der flere forskellige måder at opnå 2 faktor godkendelse, og mange af løsningerne tilbyder flere metoder til dette, deraf navnet multi-factor authentication.

Azure MFA

Det er ikke nok med brugernavn og password, 2 faktor godkendelse (two factor authentication) er nødvendigt for at holde hackere ude. Kombinationen af “something you know” og “something you have” eller “something you are”, gør det meget svært for hackere at opnå adgang til dine data.

“Something you know” er betegnelsen for det brugernavn og password du kender.  “Something you have” eller “something you are” repræsenterer enheder som din telefon der kan modtage SMS, opkald eller tokens via mobile apps og dit fingeraftryk som unik identificerer dig.

I dag findes der flere forskellige måder at opnå 2 faktor godkendelse, og mange af løsningerne tilbyder flere metoder til dette, deraf navnet multi-factor authentication.

Vi tilbyder Azure MFA

Microsoft skriver således omkring Azure MFA:

Azure Multi-Factor Authentication hjælper med at beskytte adgangen til data og programmer og opfylder samtidig brugernes behov for en enkel logonproces. Få sikker godkendelse med en række nemme godkendelsesmuligheder – telefonopkald, sms’er eller meddelelser i mobilapps – og giv brugerne mulighed for at vælge den ønskede metode.

Brug Multi-Factor Authentication Server i dit lokale miljø som en hjælp til at sikre VPN’er, Active Directory Federation Services, IIS-webprogrammer, Fjernskrivebord og andre programmer med fjernadgang, der bruger RADIUS- og LDAP-godkendelse. Tilføj et ekstra kontroltrin til dine cloudbaserede programmer og tjenester ved at aktivere Multi-Factor Authentication i Azure Active Directory.

SMS Passcode

SMS Passcode giver en to-faktor sikkerhedsløsning, som sikrer at kun godkendte brugere kan få adgang til din IT-platform via fjernopkobling.

SMS Passcode er brugervenligt og fungerer ved, at brugeren efter at have indtastet brugernavn og adgangskode modtager en engangskode på mobilen via. SMS, der indtastes, hvorefter brugeren logges på. Alt dette sker i løbet af få sekunder.

Adgangen giver mulighed for at brugerne kan tilgå fælles og private drev på deres computer, når de ikke sidder på en lokation med fast VPN-forbindelse, eller adgang til interne resurser som f.eks. intranet og terminalservere.