Cloud/hosting

Hjælp til at vælge

Hos SystemGruppen har vi gode forudsætninger for at rådgive dig. Vi kender nemlig til de forskellige aspekter ved de forskellige IT-platforme: Egen server, Hosting, Public Cloud. Vi er rådgiver og sparringspartner for vores kunder i forbindelse med valg af IT-platform, når det gælder:

  • Det praktiske
  • Økonomi
  • Kvalitet

Mange muligheder

Det kan være svært at gennemskue, hvordan man skal skaffe sin datakraft. Skal man vælge at have egen server i huset, skal man vælge en hostet server i et dansk datacenter eller skal man vælge public cloud, som i de fleste tilfælde er Microsoft Azure, men kunne også være Amazon Web Services (AWS) eller Google Cloud Computing.

Tendenserne
I øjeblikket er der meget snak om public cloud, som også kan være meget hensigtsmæssig for mange virksomheder, fordi infrastrukturen er enorm skalérbar.
Hertil kommer at nogle public cloud leverandører som f.eks. Microsoft Azure giver adgang til en lang række services, som giver især små og mellemstore virksomheder adgang til digitaliseringsmuligheder, som tidligere var uden for deres rækkevidde, både praktisk og økonomisk. Som eksempler på sådanne services er billedanalyser og kunstig intelligens.

Problemet ved public cloud er, at der er tale om rigtig mange serviceydelser, som kan købes på mange forskellige måder. Det kan således være uhyre vanskeligt at gennemskue, hvilke ydelser der skal købes, og hvordan de skal sættes sammen til en helstøbt IT-infrastruktur. IT-infrastrukturen omfatter typisk: Virtuelle servere, disk-plads, backup, netværk, datatrafik og evt. udvalgte services.

Tilsvarende kan det være svært at gennemskue, hvad den samlede IT-infrastruktur koster i sidste ende. Således risikerer man at ende med en løsning, som er dyrere end forventet. F.eks. hvis dit behov er en almindelig virtuel server, så er det som udgangspunkt meget billigere at anskaffe den hos en dansk hosting udbyder end i public cloud.

En anden tendens er Hybride Clouds, hvor en del af datakraften hentes i privat cloud (egen eller hostet datacenter) og en del hentes fra public cloud. Et eksempel på dette kunne være en filserver i privat cloud og en hostet mail server i public cloud. F.eks. en Office 365 hostet Exchange.

Egen server
Der er en stor tilstrømning mod Cloud baseret IT-infrastruktur. Der er imidlertid mange virksomheder, hvor det er mest hensigtsmæssigt at have egen server. Det kan f.eks. være virksomheder, som har integration mellem CAD eller andre systemer, som kører på serveren og avancerede produktionsmaskiner i produktionen. I disse tilfælde kan datatrafikken mellem serveren og produktionsmaskinen tage for lang tid, hvis serveren er placeret i et eksternt datacenter.

Egen server, hostet server eller public cloud?

Vi er klar til en snak vedrørende dine muligheder. Vi har cloud-eksperter klar, som gerne kommer ud til jer for at se, analysere og vurdere jeres nuværende IT-infrastruktur. Efterfølgende kommer vi med forslag til en fremtid løsning, som tilgodeser både de praktiske behov og økonomi.

Lad os rådgive dig - book en vejledning

Vi er klar til at snak vedrørende dine muligheder. Vi har cloud-eksperter klar, som gerne kommer ud til jer, for at se, analysere og vurdere jeres nuværende IT-infrastruktur. Efterfølgende kommer vi med forslag til en fremtid løsning som tilgodeser både de praktiske behov og økonomi.

Udfyld felterne, så ringer vi dig op hurtigst muligt.