Samuel Sommer - 4. oktober 2019

Oticon-hackerangreb blev en dyr affære

 

I starten af september kom det ud, at der var sket en kritisk ”IT-hændelse” hos William Demant, også kendt for at sælge høreapparaterne Oticon. Virksomhedens aktier begyndte at falde, og der begyndte at florere rygter om, at de var blevet hacket.

 

Over en halv milliard
I sidste uge fik DR bekræftet, at den kritiske IT-hændelse på William Demant var et hacker-angreb. Dertil kunne de også fortælle, at angrebet har haft store konsekvenser for virksomheden, hvor det anskues, at angrebet har kostet mellem 550-650 millioner kroner og har betydning for hele værdikæden og deres marked i b.la. USA og Canada.

Hos SystemGruppen har vi kigget sagen igennem, og denne sag minder på mange områder om andre lignende sager, som f.eks. Mærsk-sagen fra 2018, som blev ramt af ransomware. For de fleste er begrebet ”ransomware” ikke dagligdag, men ransomware er en type hackerangreb. Med andre ord er det når en hacker går ind og låser dine filer og kræver en løsesum, for at du kan få dem igen. Det kan ske på mange måder, f.eks. blot ved at du bare åbner en forkert mail.

 

De store virksomheder kan klare det – men det er livstruende for små og mellemstore virksomheder
På tilsvarende vis som Mærsk overlevede omkostninger på over en milliard, da de blev angrebet for et par år siden, vil William Dement overleve omkostninger på mellem en halv og en hel milliard. Det forholder sig anderledes med små og mellemstore virksomheder. Her kan et IT-angreb, som medfører tab og omkostninger på halve og hele millioner, hurtigt blive livstruende.

”Vi hører ikke særlig tit om små og mellemstore virksomheder, som bliver hacket, men det sker hele tiden. Hver dag sendes der flere hundrede tusind ondsindet software ud mod medarbejdere og virksomhedsledere, og det kræver kun, at én kommer til at åbne en mail eller besøge en forkert hjemmeside” siger teknisk chef Christoffer Jakobsen.

 

Få lavet et sikkerhedstjek
SystemGruppen kan lave sikkerhedstjek hos vores kunder og efterfølgende komme med anbefalinger til, hvordan IT-sikkerheden kan forbedres. Ligeledes tilbyder vi IT-sikkerheds produkter, som yderligere kan højne sikkerhedsniveauet. Løsninger som f.eks. Heimdal Security (sikkerhedssoftware, next-gen cyber security software) eller password-hjælperen Uniqkey.

 

Kontakt os for mere information eller for at bestille et sikkerhedstjek

Vær på forkant med dine digitale muligheder

Tilmeld dig SystemGruppens nyhedsbrev

Du får:

  • IT-nyheder, du kan bruge i din virksomhed
  • Konkret, forståelig og brugbar viden om IT-løsninger
  • Inspiration til nye, digitale muligheder
  • 1 nyhedsbrev om måneden

Få en uforpligtende snak om dine muligheder

Lag 18
Vær’ på forkant med dine digitale muligheder – Tilmeld dig vores nyhedsbrev