ockasper - 26. april 2019

”Er vores IT-sikkerhed stærk nok?”

En af de største bekymringer, vi møder hos erhvervsledere i dag, er, om deres IT-sikkerhed er stærk nok til at modstå det konstante pres fra hackere. Og ja, IT-kriminalitet er en reel trussel for enhver virksomhed, der opererer digitalt – hvilket jo faktisk inkluderer os alle.

Er vi sikret ordentligt i forhold til IT-processer, hacker-angreb og sikker mail? Vi oplever, at rigtig mange virksomhedsledere går med denne uro i baghovedet og ikke helt ved, hvordan de skal sikre sig, eller hvor de skal søge råd,” fortæller Olafur Birgisson, adm. direktør i SystemGruppen.

Hackere crawler nettet for svagheder
Og faren er ganske virkelig, lige meget om I er en stor eller lille virksomhed. Hackere sætter crawlere, som finkæmmer virksomhedssider for svagheder, i gang, og derfor er det ofte kun et spørgsmål om tid, før angrebet sker, hvis ikke man har fået lukket sine huller i IT-sikkerheden.

Alligevel maner Olafur Birgisson til besindighed:

IT-kriminalitet er et reelt issue, men der er ingen grund til panik. Du panikker heller ikke, hver gang du bevæger dig ud i trafikken – du følger færdselsloven, tager dine forholdsregler og færdes med omhu. Sådan er det også med IT-sikkerhed.

Helgardering inkluderer tre ting
Han påpeger, at optimal IT-sikkerhed har med tre ting at gøre:

  1. IT
  2. Medarbejdere
  3. Processer i virksomheden

I realiteten er der således kun ét af de punkter, der har med IT at gøre, men i en helgardering af virksomheden skal der sættes ind på alle tre punkter for at sikre sig digitalt.

Gratis IT-sikkerhedstjek
Når vi besøger en ny kunde, er første skridt derfor altid at screene virksomheden ift. disse tre punkter. Sikkerhedstjekket er gratis og uforpligtende, og munder ud i en række håndgribelige anbefalinger, som virksomheden kan implementere med det samme uden større omkostninger.

Det er måske lidt utraditionelt, men vi ønsker, at den nye kunde, vi sidder overfor, skal føle sig tryg og vide, at vi ikke er ude på at sælge dyre og unødvendige løsninger, som de reelt ikke har behov for. I stedet foreslår vi nogle ”lavthængende frugter”, som de selv kan implementere uden vores hjælp, og påpeger derefter andre områder, hvor vi kan hjælpe dem videre i processen,” siger Olafur Birgisson.

Vi tager bøvlet
Når det så er sagt, er det alligevel et faktum, at en del virksomheder ikke selv orker at bruge dyrebar tid på at sætte sig ind i det lidt mere komplicerede og tekniske aspekt af IT-sikkerhed og -support. Derfor vælger mange at gøre SystemGruppen til deres ”eksterne IT-afdeling”. På den måde slipper de for bøvlet og den nagende uro omkring IT-sikkerheden.

Vi har flere niveauer af support og samarbejder, og vi laver altid en skræddersyet løsning, der passer til den enkelte virksomhed.

Vær på forkant med dine digitale muligheder

Tilmeld dig SystemGruppens nyhedsbrev

Du får:

  • IT-nyheder, du kan bruge i din virksomhed
  • Konkret, forståelig og brugbar viden om IT-løsninger
  • Inspiration til nye, digitale muligheder
  • 1 nyhedsbrev om måneden

Få en uforpligtende snak om dine muligheder

Lag 18
Vær’ på forkant med dine digitale muligheder – Tilmeld dig vores nyhedsbrev